HIUS- JA KAUNEUDENHOITOALAN PERUSTUTKINTO – OPISKELE KOSMETOLOGIKSI MEILLÄ!

 

Opiskele kosmetologiksi – kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi – tee unelmastasi totta.

Seuraava koulutus alkaa 14.1.2021.
Hakuaika 17.8.2020-29.11.2020.
Koulutukseen valitaan haastattelun perusteella.

Jätä hakemus tästä!

Koulutuksen kesto on n. 16 kuukautta. Koulutusaika 14.1.2021 – 19.4.2022.

Haluaisitko ihmisläheisen hoitotyön, jossa hoidat ihmisen hyvinvointia ja terveyttä? Kosmetologin ammatti on juuri sitä.

Kuvittele itsesi tekemässä näitä töitä asiantuntijaroolissa:

 • kosmetiikkaneuvojana myyntitehtävissä esim. Kicks, Emotion, BodyShop-myymälöissä tai apteekissa
 • kosmetologina omassa hoitolassa
 • kosmetologina SPA-hoitolassa
 • kosmetiikkaneuvojana ison kosmetiikkaketjun esittelytehtävissä
 • kosmetiikan asiantuntijana maahantuojan työtehtävissä

Nämä työtehtävät vaativat kauneudenhoitoalan asiantuntijaosaamista. Lumovassa oppiminen tapahtuu harjoittelemalla ja tekemällä oppimista tukee teoreettinen alan tieto. Tämän vuoksi kosmetologikoulutus valmistaa erittäin hyvin kaikkiin alan työtehtäviin. Pääosassa opintoja on kuitenkin harjoittelu aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ammattitaitoisten työssäohjaajien ohjaamana ja avustamana. Työssäoppimisessa opitaan kosmetologityön lisäksi mm. vuorovaikutustaitoja, tiimityöskentelytaitoja sekä asiakaspalvelutaitoja.

Sopisiko tämä koulutus sinulle?

Koulutus sopii sinulle täydellisesti mikäli:

 1. Olet suunnitellut uraa kauneudenhoito – tai hyvinvointialalla.
 2. Olet valmis opiskelemaan ammatin, joka mahdollistaa sinulle paljon erilaisia uravaihtoehtoja.
 3. Haluat alalle, joka kehittyy nopeassa tahdissa.
 4. Haluat vankan ja hyvän ammattitaidon.
 5. Olet kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista.
 6. Haluat oppia markkinoimaan omaa osaamistasi joko työnhakijana tai yrittäjänä.

Oletko sinä hakemamme henkilö? Etsimme hyviä tyyppejä, luontaisia hoitajia, jotka innostuvat ihmisten kanssa työskentelystä, kauneudesta ja ovat kiinnostuneita toisen ihmisen hyvinvoinnin tukemisesta.

HAKEMUKSESSA kohtaan koulutuksen maksaja – laita muu taho. Koulutus on opiskelijalle MAKSUTON.

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua sisältäen kolme viikkoa kesälomaa ja yhden viikon joululomaa. Kesäloma-ajankohta ilmoitetaan opiskelun alkaessa.

Koulutuksen alussa ostetaan yhteistilauksena kauneudenhoitoalan instrumentit, työasut, siveltimet ja oppikirja. Opiskelussa tarvittavien hankintojen yhteisarvo on noin 700€.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella. Liitä hakemukseen 3 minuutin pituinen video, jossa kerrot haaveistasi kauneudenhoitoalan ammattilaisena. Lataa videosi esim. YouTubeen, DropBoxiin tai johonkin muuhun jakopalveluun ja lisää videosi linkki hakemuksen Lisätietoja -kohtaan.

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen & videon perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla. Haastattelut pidetään  Tampereella Koulutuskeskus Lumovan tiloissa Tampereen Valtatie 15:ssä.

Koulutukseen voi hakea KELAn opintososiaalisia etuuksia, Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea tai TE-toimiston omaehtoisen koulutuksen tukea.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Koulutuskeskus LUMOVA on osa Tampereen Aikuiskoulutuskeskusta.

 

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto – KOSMETOLOGI

Kosmetologi osaa työssään neuvoa, hoitaa ja ohjeistaa asiakasta kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa. Kosmetiikkaneuvoja osaa myydä kauneudenhoitoalan tuotteita sekä ohjeistaa asiakasta ihon kotihoidossa. Näillä valmiuksilla valmistunut kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja voi työskennellä esim. tuote-esittelijänä, kosmetologina, kosmetiikan sisäänostajana tai vaikkapa monialaisena yrittäjänä.

Kosmetologin koulutus Lumovassa

Koulutuskeskus Lumovan opetus perustuu monimuoto-opiskeluun. Itseopiskelutehtävät, teoriaopetus sekä käytännön harjoittelu tukevat toinen toistaan. Lumovassa panostetaan käytännön harjoitteluun, jolla pyritään takaamaan valmistuvalle kosmetologille mahdollisimman laaja ammattitaito. Vain harjoittelemalla kosmetologi voi oppia käsillä tehtävän ammatin. Viikoittainen työmäärä on n. 40 h.

Kosmetologin työ

Kosmetologit kauneudenhoitoalan ammattilaisina hoitavat erilaisin menetelmin asiakkaiden ihoa, opastavat ihon itsehoidossa, myyvät kosmeettisia tuotteita, ehostavat sekä opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Asiakkaille tuotetaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Palveluja tarjotaan kaiken ikäisille. Palvelut sekä suunnittellaan että toteutetaan asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaisesti. Koulutuskeskus Lumovan opetus suunnitellaan näiden suuntien mukaisesti, jotta työmarkkinoille valmistuu kauneudenhoitoalan taitavia ammattilaisia, täyden kympin kosmetologeja.

Kosmetologin työ on tekijälleen antoisaa asiakkaiden kehon terveenä ja kauniina pitämistä. Varsinainen kutsumusammatti siis. Ala kehittyy nopeasti ja kosmetologin työtehtävät ovat huomattavasti laajentuneet ja monipuolistuneet. Tämä palveluammatti tarjoaa tekijälleen yleensä hyviä ammatillisia ja taloudellisia tuloksia.

Kosmetologin ammattitaitovaatimukset

Muutokset yhteiskunnassa heijastuvat ammattitaitovaatimuksiin. Erikoisosaamisen merkitys kasvaa, jotta kauneushoitola pystyy erottumaan kilpailijoistaan. Asiakkaat haluavat yhä useammin kokonaisvaltaisempia hoitoja, jotka edistävät hyvinvointia, sekä erilaisia hoitokokonaisuuksia, joilla päästään paremmin hoitotavoitteisiin. Väestön ikääntyminen ja miesasiakkaiden lisääntyminen saavat myös aikaan muutoksia hoitokulttuurissamme.

Ammattilaisena kosmetologi on empaattinen, luotettava, joustava ja vuorovaikutuksellinen. Hän arvostaa ammattiaan ja kehittää jatkuvasti ammatillista osaamistaan sekä arvostaa myös toisten ammatillista osaamista. Hän tiedostaa vastuunsa laadukkaasta palvelu- ja hoitotyöstä sekä sen kehittämisestä.

Kahdesti vuodessa alkava kosmetologikoulutus on kosmetologin ammatilliseen perustutkintoon valmistavaa koulutusta.

Tule sinäkin opiskelemaan itsellesi hyvinvoinnin ammatti. Tampereen vanhin kosmetologikoulu on kouluttanut kosmetologeja jo vuodesta 1963.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.