KOSMETOLOGI / KOSMETIIKKANEUVOJA- Ammattina kauneus

LAITA HAKEMUS TÄSTÄ

Opiskele kosmetologiksi – kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi – tee unelmastasi totta. Seuraava koulutus 15.1.2018-26.4.2019.

Haluaisitko ihmisläheisen hoitotyön, jossa hoidat ihmisen hyvinvointia ja terveyttä? Kosmetologin ammatti on juuri sitä.

Kuvittele itsesi tekemässä näitä töitä asiantuntijaroolissa:

 • kosmetiikkaneuvojana kosmetiikanmyyntitehtävissä esim. Kicks, Emotion, BodyShop-myymälöissä tai apteekissa
 • kosmetologina omassa idyllisessä hoitolassa
 • kosmetologina SPA-hoitolassa
 • kosmetiikkaneuvojana ison kosmetiikkaketjun esittelytehtävissä
 • kosmetiikan asiantuntijana maahantuojan työtehtävissä

Nämä työtehtävät vaativat kauneudenhoitoalan asiantuntijaosaamista. Lumovassa oppiminen tapahtuu harjoittelemalla ja tekemällä oppimista tukee teoreettinen alan tieto. Tämän vuoksi kosmetologikoulutus valmistaa erittäin hyvin kaikkiin näihin työtehtäviin. Pääosassa opintoja on kuitenkin harjoittelu aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ammattitaitoisten työssäohjaajien ohjaamana ja avustamana, jossa opitaan kosmetologityön lisäksi mm. vuorovaikutustaitoja, tiimityöskentelytaitoja sekä asiakaspalvelutaitoja.

Sopisiko tämä koulutus sinulle?

Koulutus sopii sinulle täydellisesti mikäli:

 1. Olet miettinyt tai unelmoinut uraa kauneudenhoito – tai hyvinvointialalla.
 2. Olet valmis opiskelemaan ammatin, joka mahdollistaa sinulle paljon erilaisia työvaihtoehtoja
 3. Haluat alalle joka kehittyy nopeassa tahdissa
 4. Haluat vankan ja hyvän ammattitaidon
 5. Olet kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista
 6. Haluat oppia kuinka markkinoida omaa osaamistasi joko työnhakijana tai yrittäjänä

Oletko sinä hakemamme? Etsimme hyviä tyyppejä, luontaisia hoitajia, jotka innostuvat ihmisten kanssa työskentelystä, kauneudesta ja ovat kiinnostuneita toisen ihmisen hyvinvoinnin tukemisesta.

Lue täältä 3 vinkkiä koulutuksen valintaan.

HALUATKO KYSYÄ JOTAIN KOULUTUKSESTAMME? Laita tekstiviesti tai Whatsapp numeroon 050 412 4345. Vastaamme mahdollisimman pian.

Kosmetologin/kosmetiikkaneuvojan perustutkinto on kauneudenhoitoalan toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Koulutus on aikuiskoulutusta. Koulutus toteutetaan ajalla 15.1.2018-26.4.2019

 

Koulutuksen ajankohta

Seuraava koulutusjakso on 15.8.2016-26.11.2017.

Kevään 2017 koulutus on 9.1.2017-27.4.2018

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta ja työssäoppimisesta sekä näytöistä. Opiskelu on kokoaikaista päiväopiskelua, joka toteutetaan aikuiskoulutuksena.

Kauneudenhoitoalan perustutkintoon kuuluu kaksi osaamisalaa: ihon erikois – ja laitehoitojen osaamisala, KOSMETOLOGI ja kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan osaamisala, KOSMETIIKKANEUVOJA. Lumovassa voit suorittaa molemmat osaamisalat eli saada kaksi ammattinimikettä.

Ihon erikois – ja laitehoitojen osaamisala, KOSMETOLOGI muodostuu 5 pakollisesta tutkinnon osasta:

 • Ihon hoito
 • Ihonhoidon ohjaus
 • Ehostus
 • Kauneudenhoitoalan yrittäjyys ja yritystoiminta
 • Täydentävät ihonhoidot

Sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta:

 • Kylpylähoidot
 • Erikoisehostus

Kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan osaamisala, KOSMETIIKKANEUVOJA, muodostuu samoista tutkinnon osista ja lisäksi

 • Kauneudenhoito ja tuoteneuvonta

Katso lisää täältä Opintopolku Eperusteet 

 

Koulutuksen hinta

Kosmetologi -kosmetiikkaneuvojan valmistava koulutus maksaa 4300 € (sis ALV 24%).

Koulutusmaksun voi maksaa kahdessa tai useammassa erässä.

Hinta sisältää koulutuksessa tarvittavat instrumentit, meikkisiveltimet, työpuvun sekä kauneudenhoitoalan oppikirjan. Koulutuksen aikana ei tarvitse hankkia muita välineitä tai tarvikkeita.

Koulutukseen haettavat tuet

Koulutukseen voi hakea Kelan opintososiaalisia etuuksia – opintotukea, opintolainaa ja asumislisää.

Jos olet yli 25-vuotias ja työtön työnhakija, voit hakea TE-toimistolta omaehtoisen koulutuksen tukea, joka mahdollistaa opiskelun TE-toimistolta saamasi työttömyystuen turvin.

Valintakriteerit

Valintakriteereinä koulutukseen ovat:

 • 18 vuoden ikä
 •  vahva motivaatio kauneudenhoitoalan opintoihin, asiakaspalvelutyöhön sekä opiskeluun
 • hyvä terveys

Tilaa esite

* indicates required



 

3 syytä valita lumova

Hakemuksen perusteella kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelut pidetään Tampereella, koulutuskeskus Lumovan tiloissa, osoitteessa Hämeenkatu 24, Tampere. Ikäraja koulutukseen on 18 vuotta.

LAITA HAKEMUS TÄSTÄ

 

Lumovan henkilökunta 2016 – osaamista ja kokemusta vuosikymmeniä

 

Hämeen Kosmetologikoulu vuodesta 1963 on Tampereen vanhin kosmetologikoulu – uusi nimi koulutuskeskus Lumova vuodesta 2016

***********************************

 

Kauneudenhoitoalan perustutkinto – KOSMETOLOGI

Kosmetologi osaa työssään neuvoa, hoitaa ja ohjeistaa asiakasta kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa. Kosmetiikkaneuvoja osaa myydä kauneudenhoitoalan tuotteita sekä ohjeistaa asiakasta ihon kotihoidossa. Näillä valmiuksilla valmistunut kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja voi työskennellä esim. tuote-esittelijänä, kosmetologina, kosmetiikan sisäänostajana tai vaikkapa monialaisena yrittäjänä.

Kosmetologin koulutus Lumovassa

Koulutuskeskus Lumovan/ Hämeen Kosmetologikoulu opetus perustuu monimuoto-opiskeluun. Itseopiskelutehtävät, teoriaopetus sekä käytännön harjoittelu tukevat toinen toistaan. Lumovassa/ Hämeen Kosmetologikoulu panostetaan käytännön harjoitteluun, jolla pyritään takaamaan valmistuvalle kosmetologille mahdollisimman laaja ammattitaito. Vain harjoittelemalla kosmetologi voi oppia käsillä tehtävän ammatin. Viikoittainen työmäärä on n.40 h.

Kosmetologin työ

Kosmetologit kauneudenhoitoalan ammattilaisina hoitavat erilaisin menetelmin asiakkaiden ihoa, opastavat ihon itsehoidossa, myyvät kosmeettisia tuotteita, ehostavat sekä opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Asiakkaille tuotetaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Palveluja tarjotaan kaiken ikäisille. Palvelut sekä suunnittellaan että toteutetaan asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaisesti. Koulutuskeskus Lumovan / Hämeen Kosmetologikoulun opetus suunnitellaan näiden suuntien mukaisesti, jotta työmarkkinoille valmistuu kauneudenhoitoalan taitavia ammattilaisia, täyden kympin kosmetologeja.

Kosmetologin työ on tekijälleen antoisaa asiakkaiden kehon terveenä ja kauniina pitämistä. Varsinainen kutsumusammatti siis. Ala kehittyy nopeasti ja kosmetologin työtehtävät ovat huomattavasti laajentuneet ja monipuolistuneet. Tämä palveluammatti tarjoaa tekijälleen yleensä hyviä ammatillisia ja taloudellisia tuloksia.

Kosmetologin ammattitaitovaatimukset

Muutokset yhteiskunnassa heijastuvat ammattitaitovaatimuksiin. Erikoisosaamisen merkitys kasvaa, jotta kauneushoitola pystyy erottumaan kilpailijoistaan. Asiakkaat haluavat yhä useammin kokonaisvaltaisempia hoitoja, jotka edistävät hyvinvointia, sekä erilaisia hoitokokonaisuuksia, joilla päästään paremmin hoitotavoitteisiin. Väestön ikääntyminen ja miesasiakkaiden lisääntyminen saavat myös aikaan muutoksia hoitokulttuurissamme.

Ammattilaisena kosmetologi on empaattinen, luotettava, joustava ja vuorovaikutuksellinen. Hän arvostaa ammattiaan ja kehittää jatkuvasti ammatillista osaamistaan sekä arvostaa myös toisten ammatillista osaamista. Hän tiedostaa vastuunsa laadukkaasta palvelu- ja hoitotyöstä sekä sen kehittämisestä.

Kahdesti vuodessa alkava kosmetologikoulutus on kosmetologin ammatilliseen perustutkintoon valmistavaa koulutusta.

Tule sinäkin opiskelemaan itsellesi hyvinvoinnin ammatti. Tampereen vanhin kosmetologikoulu on kouluttanut kosmetologeja jo vuodesta 1963.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.