KOSMETOLOGI – Ammattina kauneus

LAITA HAKEMUS TÄSTÄ (haku aukeaa syys-lokakuun vaihteessa 2018)

Opiskele kosmetologiksi – kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi – tee unelmastasi totta. Seuraava koulutus ajalla 21.1.2019- 24.4.2020.

Haluaisitko ihmisläheisen hoitotyön, jossa hoidat ihmisen hyvinvointia ja terveyttä? Kosmetologin ammatti on juuri sitä.

Kuvittele itsesi tekemässä näitä töitä asiantuntijaroolissa:

 • kosmetiikkaneuvojana kosmetiikanmyyntitehtävissä esim. Kicks, Emotion, BodyShop-myymälöissä tai apteekissa
 • kosmetologina omassa idyllisessä hoitolassa
 • kosmetologina SPA-hoitolassa
 • kosmetiikkaneuvojana ison kosmetiikkaketjun esittelytehtävissä
 • kosmetiikan asiantuntijana maahantuojan työtehtävissä

Nämä työtehtävät vaativat kauneudenhoitoalan asiantuntijaosaamista. Lumovassa oppiminen tapahtuu harjoittelemalla ja tekemällä oppimista tukee teoreettinen alan tieto. Tämän vuoksi kosmetologikoulutus valmistaa erittäin hyvin kaikkiin näihin työtehtäviin. Pääosassa opintoja on kuitenkin harjoittelu aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ammattitaitoisten työssäohjaajien ohjaamana ja avustamana, jossa opitaan kosmetologityön lisäksi mm. vuorovaikutustaitoja, tiimityöskentelytaitoja sekä asiakaspalvelutaitoja.

Sopisiko tämä koulutus sinulle?

Koulutus sopii sinulle täydellisesti mikäli:

 1. Olet miettinyt tai unelmoinut uraa kauneudenhoito – tai hyvinvointialalla.
 2. Olet valmis opiskelemaan ammatin, joka mahdollistaa sinulle paljon erilaisia työvaihtoehtoja
 3. Haluat alalle joka kehittyy nopeassa tahdissa
 4. Haluat vankan ja hyvän ammattitaidon
 5. Olet kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista
 6. Haluat oppia kuinka markkinoida omaa osaamistasi joko työnhakijana tai yrittäjänä

Oletko sinä hakemamme? Etsimme hyviä tyyppejä, luontaisia hoitajia, jotka innostuvat ihmisten kanssa työskentelystä, kauneudesta ja ovat kiinnostuneita toisen ihmisen hyvinvoinnin tukemisesta.

Ikäraja koulutukseen on 18 vuotta ja hakukelpoisuutena toisen asteen ammatillinen tutkinto tai ylioppilastutkinto.

HAKEMUKSESSA kohtaan koulutuksen maksaja – laita muu taho. Koulutus on  opiskelijalle MAKSUTON.

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua sisältäen 3 viikkoa kesälomaa ja 1 viikon joululomaa.

Koulutuksen alussa ostetaan yhteistilauksena kauneudenhoitoalan instrumentit, joiden arvo on noin 700€.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan verkkohakulomakkeella (haku aukeaa syys-lokakuun vaihteessa). Liitä hakemukseen 3 minuutin pituinen video, jossa kerrot haaveistasi kauneudenhoitoalan ammattilaisena. Lataa videosi esim. YouTubeen, DropBoxiin tai johonkin muuhun jakopalveluun ja lisää videosi linkki hakemuksen Tarkentavat kysymykset -kohtaan.

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään kirjeellä tai sähköpostilla. Haastattelut pidetään Tampereella toukokuussa, koulutuskeskus Lumovan tiloissa, osoitteessa Hämeenkatu 24, Tampere.

Koulutukseen voi hakea KELAn opintososiaalisia etuuksia, Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea tai TE-toimiston omaehtoisen koulutuksen tukea.

Lataa esite tästä  Hius- ja kauneudenhoitoalan pt 130818

Tutustu tutkinnon perusteisiin E-perusteissa. Tästä linkistä.

LAITA HAKEMUS TÄSTÄ

Koulutuskeskus LUMOVA on osa Tampereen Aikuiskoulutuskeskusta.

Hämeen Kosmetologikoulu vuodesta 1963 on Tampereen vanhin kosmetologikoulu – uusi nimi koulutuskeskus Lumova vuodesta 2016

***********************************

 

Kauneudenhoitoalan perustutkinto – KOSMETOLOGI

Kosmetologi osaa työssään neuvoa, hoitaa ja ohjeistaa asiakasta kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa. Kosmetiikkaneuvoja osaa myydä kauneudenhoitoalan tuotteita sekä ohjeistaa asiakasta ihon kotihoidossa. Näillä valmiuksilla valmistunut kosmetologi/kosmetiikkaneuvoja voi työskennellä esim. tuote-esittelijänä, kosmetologina, kosmetiikan sisäänostajana tai vaikkapa monialaisena yrittäjänä.

Kosmetologin koulutus Lumovassa

Koulutuskeskus Lumovan/ Hämeen Kosmetologikoulu opetus perustuu monimuoto-opiskeluun. Itseopiskelutehtävät, teoriaopetus sekä käytännön harjoittelu tukevat toinen toistaan. Lumovassa/ Hämeen Kosmetologikoulu panostetaan käytännön harjoitteluun, jolla pyritään takaamaan valmistuvalle kosmetologille mahdollisimman laaja ammattitaito. Vain harjoittelemalla kosmetologi voi oppia käsillä tehtävän ammatin. Viikoittainen työmäärä on n.40 h.

Kosmetologin työ

Kosmetologit kauneudenhoitoalan ammattilaisina hoitavat erilaisin menetelmin asiakkaiden ihoa, opastavat ihon itsehoidossa, myyvät kosmeettisia tuotteita, ehostavat sekä opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Asiakkaille tuotetaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Palveluja tarjotaan kaiken ikäisille. Palvelut sekä suunnittellaan että toteutetaan asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaisesti. Koulutuskeskus Lumovan / Hämeen Kosmetologikoulun opetus suunnitellaan näiden suuntien mukaisesti, jotta työmarkkinoille valmistuu kauneudenhoitoalan taitavia ammattilaisia, täyden kympin kosmetologeja.

Kosmetologin työ on tekijälleen antoisaa asiakkaiden kehon terveenä ja kauniina pitämistä. Varsinainen kutsumusammatti siis. Ala kehittyy nopeasti ja kosmetologin työtehtävät ovat huomattavasti laajentuneet ja monipuolistuneet. Tämä palveluammatti tarjoaa tekijälleen yleensä hyviä ammatillisia ja taloudellisia tuloksia.

Kosmetologin ammattitaitovaatimukset

Muutokset yhteiskunnassa heijastuvat ammattitaitovaatimuksiin. Erikoisosaamisen merkitys kasvaa, jotta kauneushoitola pystyy erottumaan kilpailijoistaan. Asiakkaat haluavat yhä useammin kokonaisvaltaisempia hoitoja, jotka edistävät hyvinvointia, sekä erilaisia hoitokokonaisuuksia, joilla päästään paremmin hoitotavoitteisiin. Väestön ikääntyminen ja miesasiakkaiden lisääntyminen saavat myös aikaan muutoksia hoitokulttuurissamme.

Ammattilaisena kosmetologi on empaattinen, luotettava, joustava ja vuorovaikutuksellinen. Hän arvostaa ammattiaan ja kehittää jatkuvasti ammatillista osaamistaan sekä arvostaa myös toisten ammatillista osaamista. Hän tiedostaa vastuunsa laadukkaasta palvelu- ja hoitotyöstä sekä sen kehittämisestä.

Kahdesti vuodessa alkava kosmetologikoulutus on kosmetologin ammatilliseen perustutkintoon valmistavaa koulutusta.

Tule sinäkin opiskelemaan itsellesi hyvinvoinnin ammatti. Tampereen vanhin kosmetologikoulu on kouluttanut kosmetologeja jo vuodesta 1963.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.