Jalkojenhoitaja – Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitotyön osaamisala

Oletko sinä luontainen hoitaja? Tykkäät asiakaspalvelusta ja toisten auttamisesta. Olet jo sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja kaipaat työhösi uutta ammatillista sisältöä. Terveysalan ammattitutkinto, osaamisala jalkojenhoito on kaikkea tätä. Jalkahoito on ihmisläheistä asiakaspalvelutyötä, jossa näkee heti työnsä tulokset. Monen unelma yrittäjyydestä tai vaihtelusta omaan työhön on toteutunut tämän koulutuksen kautta.

Seuraava koulutusjakso alkaa syyskuussa 2019. Koulutuksen kesto on n. 8 kuukautta. Hakeutuminen koulutukseen alkaa keväällä 2019, aikataulu tarkentuu vuodenvaihteen jälkeen.

Koulutus on kokopäiväistä aikuiskoulutusta ja se suoritetaan kokonaisuudessaan Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa/Lumovassa (2.1.2019 alkaen osoitteessa Tampereen valtatie 15).

Lisätietoja koulutuksesta antaa Katariina Tala, 044-7906 150 tai sähköpostilla katariina.tala@takk.fi

Kysy lisää mahdollisuudesta opiskella aikuiskoulutustuella (Tampereen Aikuiskoulutuskeskus) tai omaehtoisella työttömyysetuudella.

Koulutus maksaa 850 € (sis ALV 24%). Koulutusmaksun lisäksi opiskelija ostaa jalkojenhoidossa käytettävät laadukkaat instrumentit (n. 800€).

Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoitotyön osaamisala 

Terveysalan ammattitutkinnon, jalkojenhoidon osaamisalan suorittaneen jalkojenhoitajan (AT) työ perustuu sosiaali- ja terveysalan ammattieettisiin periaatteisiin. Tutkinnon suorittanut jalkojenhoitaja työskentelee asiakaslähtöisesti, ihmisläheisesti ja kokonaisvaltaisesti. Hän ennaltaehkäisee asiakkaan jalkaongelmien syntymistä ja tukee jalkojenhoidolla hänen toimintakykyä ja hyvinvointia. Tutkinnon suorittanut jalkojenhoitaja tekee suunnitelmallista jalkojen perushoitoa ja hyödyntää asiantuntijaverkostoa oman työnsä tukena.

Terveysalan ammattitutkinnon suorittanut jalkojenhoitaja tekee työtä sosiaali- ja terveysalan sekä kuntoutuksen erilaisissa työyhteisöissä, esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa, hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kuntoutuskeskuksissa, kylpylöissä, kauneushoitoloissa ja asiakkaiden kodeissa. Hän voi toimia myös ammatinharjoittajana tai jalkojenhoidon yrittäjänä ja myydä palveluitaan eri organisaatioille ja yksittäisille kuluttajille.

Koulutuskeskus Lumova on osa Tampereen Aikuiskoulutuskeskusta.

Mitä tämä koulutus antaa sinulle:

Koulutus antaa sinulle osaamista mm. seuraavista sisällöistä.

– Jalkojenhoidon merkitys ihmisen kokonaishoidossa
– Ihmisen elimistön rakenne ja toiminta
– Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
– Hoitoympäristön suunnittelu
– Jalkahoidon hoitosuunnitelman laatiminen asiakasanalyysin pohjalta ja jalkahoitojen toteutus
– Tavallisimpien iho- ja kynsiongelmien hoitaminen
– Vanhusten jalkojenhoito
– Diabetespotilaan jalkojenhoito
– Poran käyttö jalkahoidossa
– Kevennysten käyttö
– Yrittäjyys

Opetushallituksen tutkinnon perusteisiin pystyt tutustumaan täältä

Katso video missä Nina kertoo oman tarinansa koulutuksesta.

//

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

JalkahoitoGerte zur Fupflege