Jalkahoitaja AT – Terveysalan ammattitutkinto, jalkojenhoidon osaamisala

Oletko sinä luontainen hoitaja? Tykkäät asiakaspalvelusta ja toisten auttamisesta. Ehkä olet jo sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja kaipaat työhösi uutta ammatillista sisältöä. Terveysalan ammattitutkinto, osaamisala jalkojenhoito on kaikkea tätä. Jalkahoito on ihmisläheistä asiakaspalvelutyötä, jossa näkee heti työnsä tulokset. Monen unelma alan vaihdosta ja yrittäjyydestä tai vaihtelusta omaan työhön on toteutunut tämän koulutuksen kautta. Haaveiletko sinä uudesta osaamisesta, alan vaihdosta tai jopa yrittäjyydestä?

Seuraava koulutusjakso toteutetaan ajalla 9.3.2019-16.10.2019. Hakijat kutsutaan sähköpostilla haastatteluun marras-joulukuussa. 

LAITA HAKEMUS TÄSTÄ (Haku aukeaa syys-lokakuun vaihteessa 2018)

Koulutus on kokopäiväistä aikuiskoulutusta ja se suoritetaan kokonaisuudessaan Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa/Lumovassa (2.1.2019 alkaen osoitteessa Tampereen Valtatie 15).

Lisätietoja koulutuksesta antaa Mari Helenius, 03-3138 2211 tai sähköpostilla mari.helenius@takk.fi

Kysy lisää mahdollisuudesta opiskella aikuiskoulutustuella (Tampereen Aikuiskoulutuskeskus) tai omaehtoisella työttömyysetuudella.

Koulutus maksaa 850 € (sis ALV 24%). Koulutusmaksun lisäksi opiskelija ostaa jalkojenhoidossa käytettävät laadukkaat instrumentit (n. 600€).

Terveysalan ammattitutkinto, osaamisala Jalkojenhoito 

Terveysalan ammattitutkinnon, osaamisala jalkojenhoidon suorittaneen jalkahoitajan (AT) työ perustuu sosiaali- ja terveysalan ammattieettisiin periaatteisiin. Tutkinnon suorittanut jalkahoitaja työskentelee asiakaslähtöisesti, ihmisläheisesti ja kokonaisvaltaisesti. Hän ennaltaehkäisee asiakkaan jalkaongelmien syntymistä ja tukee jalkojenhoidolla hänen toimintakykyä ja hyvinvointia. Tutkinnon suorittanut jalkahoitaja tekee suunnitelmallista jalkojen perushoitoa ja hyödyntää asiantuntijaverkostoa oman työnsä tukena. Jalkojenhoito osana asiakkaan kokonaishoitoa edellyttää tietoa eri sairauksia sairastavien asiakkaiden ja potilasryhmien erityispiirteistä sekä niiden vaikutuksista jalkojenhoitotyöhön.

Terveysalan ammattitutkinnon, osaamisala jalkojenhoito, suorittanut tekee perusjalkojenhoidon työtä sosiaali- ja terveysalan sekä kuntoutuksen erilaisissa työyhteisöissä, esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa, hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kuntoutuskeskuksissa, kylpylöissä, kauneushoitoloissa ja asiakkaiden kodeissa. Hän voi toimia myös ammatinharjoittajana tai jalkojenhoidon yrittäjänä ja myydä palveluitaan eri organisaatioille ja yksittäisille kuluttajille.

Koulutuskeskus Lumova on osa Tampereen Aikuiskoulutuskeskusta.

Tutkinnon pakolliset osat:

– Ennaltaehkäisevä ja toimintakykyä edistävä jalkojenhoito
– Jalkojenhoito osana asiakkaan kokonaishoitoa

Tutkinnon valinnainen osa:

– Ammatinharjoittajana jalkojenhoitotyössä

Mitä tämä koulutus antaa sinulle:

Koulutus antaa sinulle osaamista mm seuraavista sisällöistä.

– Jalkojenhoidon merkitys ihmisen kokonaishoidossa
– Ihmisen elimistön rakenne ja toiminta
– Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
– Hoitoympäristön suunnittelu
– Jalkahoidon hoitosuunnitelman laatiminen asiakasanalyysin pohjalta ja jalkahoitojen toteutus
– Tavallisimpien iho- ja kynsiongelmien hoitaminen
– Vanhusten jalkojenhoito
– Diabetespotilaan jalkojenhoito
– Poran käyttö jalkahoidossa
– Kevennysten käyttö
– Yrittäjyys

Opetushallituksen tutkinnon perusteisiin pystyt tutustumaan täältä https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/718904/naytto/tiedot

LAITA HAKEMUS TÄSTÄ

Katso video missä Nina kertoo oman tarinansa koulutuksesta.

//

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

JalkahoitoGerte zur Fupflege