7 tapaa saada kauniimpi iho

Ihonhoito voi kuulostaa monimutkaiselta, kun valittavana on monenlaisia tuotteita ja hoitotapoja. Kuitenkin tärkein pohja hyväkuntoiselle iholle luodaan ihan perusasioilla, joilla pääsee hyvin pitkälle.

1. Valitse oikeanlaiset tuotteet

Kysy ammattilaiselta apua, jotta osaat valita ihotyypillesi sopivat tuotteet. Säästät rahaa ja saat motivaatiota pitää huolta ihostasi jatkossakin, kun löydät sinulle toimivat tuotteet ilman lukuisia kokeiluja.

2. Tee ihonhoidosta rutiini

Varaa kaikki tarvittavat voiteet ja välineet samaan paikkaan, jotta päivittäiset hoitorutiinit on helppo tehdä. Voit myös asettaa esimerkiksi huuli- ja jalkavoiteen yöpöydällesi, niin muistat paremmin käyttää niitä ennen nukkumaanmenoa.

3. Ole hellä ihollesi

Liika peseminen, kovakourainen hankaaminen, voimakkaat saippuat ja huolimaton ihokarvojen ajelu rasittavat ihoa: Käytä pesuaineita, jotka eivät poista kaikkea öljyä iholtasi. Taputtele iho kuivaksi hankaamisen sijaan. Käytä sheivatessa siihen tarkoitettua geeliä ja puhdasta terävää terää.

4. Suojaudu auringolta

Altistuminen auringolle voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa ryppyjä, maksaläiskiä ja muita iho-ongelmia – syöpäriskin lisäksi. Muista käyttää kesäaikaan päivävoidetta, jossa on suojakerroin vähintään SPF 15.

5. Syö terveellisesti

Monipuolinen ruokavalio tarjoaa iholle hyvät edellytykset hehkua. Koko kroppa voi paremmin, kun se saa tarpeeksi monipuolisesti hedelmiä, kasviksia, kuitua ja proteiinia. Moni myös kokee, että tietyillä ruuilla on yhteys finnien lisääntymiseen.

6. Älä tupakoi

Tupakointi vanhentaa ihoa, vähentää ihon elastisuutta ja vaikuttaa ryppyjen syntyyn. Tupakointi supistaa ihon pintaverisuonia ja huonontaa verenkiertoa, mikä vaikeuttaa ihon kunnolle tärkeiden ravinteiden ja hapen saantia.

7. Pidä huolta henkisestä hyvinvoinnistasi

Stressi voi aiheuttaa iho-ongelmia, kuten aknea. Kannattaa siis kokeilla, miten elämäntyylin rauhoittaminen vaikuttaa ihon kuntoon. Kirjaa tärkeimmät tehtävät ylös, priorisoi ne ja järjestä itsellesi aikaa rentoutua.

Colorful fresh spring tulips flowers border in a row on white background