Oppimisen iloa – uudet opiskelijat saapuivat

Viime viikolla olemme taas saaneet vastaanottaa uuden ryhmän kauneudenhoitoalan perustutkinnon opiskelijoita. Täytyy tähän alkuun todeta, että uusi ryhmä on jälleen täynnä todella mahtavia tyyppejä. Ihania, uteliaita, puheliaita, eri ikäisiä naisia. Nimekseen tämä mahtava ryhmä valitsi Mascarat.

Uuden ryhmä aloitus on aina jännittävää. Miten ryhmän dynamiikkaa muodostuu? Minkälaisia persoonia ryhmässä on? Miten ryhmän roolit ja luottamus lähtee rakentumaan? Opettajalla on tässäkin asiassa aina merkityksensä. Mitä paremmin ryhmän saa toimimaan alussa, sitä helpompaa on opettaminen ja toimiminen koulutuksen aikana.

Yksi tärkeimmistä hyvän ryhmän ominaisuuksista on luottamus. Luottamus ryhmän jäseniin, luottamus ryhmän toimintaan ja tavoitteisiin. Oli ryhmä sitten mikä tahansa niin jokainen ryhmän jäsen on vastuussa ryhmän sisällä syntyvään luottamukseen. Ryhmä nimittäin toimii erinomaisen tehokkaasti sekä positiivisen että negatiivisen tunnelman välittäjänä. Jokainen ryhmän jäsen vaikuttaa omilla valinnoillaan siihen syntyykö ryhmässä positiivisuuden vai negatiivisuuden kierre. Tästä syystä ryhmäyttäminen uuden ryhmän synnyssä on erittäin tärkeää ja sen eteen kannattaa nähdä vaivaa.

Meillä on jälleen mahtava tilaisuus kouluttaa kauneudenhoitoalalla huippuosaajia. Uusi ryhmä on täynnä innostusta ja jännitystä tulevasta. Koulutamme näistä uusista opiskelijoista huippuosaajia edelleenkin hyvällä ja monipuolisella harjoittelulla. Käsillä tehtävää työtä kun ei opita kirjoista tai teoriassa, vaan tekemällä.

Mascarat – tervetuloa. Tehdään tästä koulutuksesta yhdessä tie tähtiin 😀