Kasvohoito – mitä tehdään ja mitä voit odottaa?

Kaikki me tiedämme, kuinka hyvinvoivaa ihoa tulee hoitaa: puhdista aamuin illoin, kosteuta iholle sopivalla voiteella ja käytä aurinkosuojalla varustettua päivävoidetta kesäaikaan. Mutta vaikka kuinka hoitaisimme kasvojen ihoa oikein kotihoitotuotteilla, totuus on, että iho joutuu koville monien stressaavien tekijöiden seurauksena – stressi, ilmansaasteet, hikoilu ja meikki vaikuttavat kaikki yhdessä kasvojemme ihon hyvinvointiin.

Kasvohoito puhdistaa parhaimmillaan todella tehokkaasti, kirkastaa ihon sävyä merkittävästi ja kiinteyttää silmin nähden, mutta oikeanlaisen hoidon valinta ei ole aina helppoa. Markkinointilupaukset saattavat kuulostaa yliampuvilta tai hoitomenetelmä jopa pelottavalta. Miten siis valita itselle sopiva kasvohoito ja kasvohoidolle tekijä? Mitä voi odottaa kasvohoidolta? Mitä kasvohoidolta ei voi odottaa?

 

Miten valita kosmetologi? Kosmetologi

Kun on aika kasvohoidolle, pitää ensimmäisenä valita tekijä. Alalla on paljon erilaisia ja eritasoisia tekijöitä ja laadukkaan tekijän valinta voi olla vaikeaa. Joskus kasvohoitoon menemisen esteenä voi ollakin kosmetologin valinnan vaikeus. Kosmetologin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  1. Kosmetologin koulutus – varmista, että hän on suorittanut virallisen tutkinnon ja on pätevä tekemään tarjoamiaan hoitoja. Alalla on ikävä kyllä toimijoita ilman virallista koulutusta. Koulutusympäristöissä kuten kosmetologikouluissa tulee aina olla paikalla asiantuntevat ohjaajat alaa opiskeleville.
  2. Kosmetologin ammattitaito tulee esille joko hänen nettisivuiltaan tai keskusteluista hänen kanssaan. Pidä siis huoli, että saat riittävästi tietoa kenen luokse olet menossa hoidattamaan kasvojesi ihoa.
  3. Mikäli olet hakemassa ihon pintaa rikkovaa tehokasta kiinteytyshoitoa, tarkista tekijän pätevyys hoidon tekemiseen. Ihotautilääkärit ovat päteviä hoitamaan ihon syvempiä kerroksia.

 

Ennen kasvohoitoa

 

Ennen kasvohoitoa ei tarvitse juurikaan tehdä mitään erityistä. Voit hoitaa kasvojen ihoa hoitoa edeltävinä päivinä normaaleilla ihonhoitorutiineilla. Kasvohoitoon voit mennä kasvot meikattuna. Kosmetologi poistaa meikin alkupuhdistuksen yhteydessä. Miesten on hyvä ajaa parta ennen kasvohoitoa.

Jos sinulla on yliherkkyyksiä tai muita iho-ongelmia, on niistä hyvä kertoa kosmetologille ennen hoidon alkua. Kosmetologi tuntee tuotteiden raaka-aineet ja osaa valita ihollesi sopivat tuotteet. Mikäli jokin asia mietityttää sinua kasvojen hoidon osalta tai itse kasvohoidosta, kysy asiasta rohkeasti. Kosmetologi on ihonhoidon asiantuntija palvelutehtävässä.

 

Kasvohoidon aikana

 

Kasvohoito on taivaallinen rentoutumisen muoto. Sen vuoksi kosmetologille kannattaa saapua hyvissä ajoin ja varata riittävästi aikaa. Turha kiire pilaa täydellisen rentoutumisen mahdollisuuden.

Kasvohoidossa kosmetologi tekee aina ensimmäiseksi hoitosuunnitelman ja ihoanalyysin. Molemmat perustuvat ihosi tyyppiin ja kuntoon sekä siihen mitä hoidolla tavoitellaan. Itse hoidossa on yleensä 6 vaihetta:

  1. Alkupuhdistus – iholta puhdistetaan meikit ja iho valmistellaan hoitoa varten
  2. Kuorinta – ihon pinnalta kuoritaan kuollutta ihosolukkoa
  3. Lämmitys – iho lämmitetään, jotta ihohuokoset saadaan laajenemaan epäpuhtauksien puhdistusta varten. Ihon lämmitys voidaan tehdä joko lämpimällä höyryllä tai lämpöisillä pyyhkeillä.
  4. Mekaaninen tai koneellinen puhdistus – ihon epäpuhtaudet kuten mustapäät ja näppylät puhdistetaan joko käsin ihomatoraudalla tai koneellisesti esimerkiksi tehokkaalla ja kivuttomalla ultraäänellä.
  5. Hieronta – hieronnan aikana ihoon voidaan imeyttää tehoaineita tehostamaan haluttua vaikutusta. Peruskasvohieronta pitää sisällään kasvojen ja decolleté-alueen hieronnan.
  6. Naamio – kasvohoidon viimeistelevä naamio valitaan hoidon tavoitteen mukaan. Naamio imeyttää hoitoaineita tehokkaasti ja sisältää usein paljon iholle tarpeellisia ravinteita. Naamion tarkoitus on rauhoittaa hoidettu iho ja viimeistellä haluttu hoidon tavoite.

 

Hoito viimeistellään aina päivävoiteella ja silmänympärysvoiteella, jotka valitaan ihotyypin ja hoidon tavoitteen mukaan.

 

Kasvohoidon jälkeen

KosmetologikouluHeti kasvohoidon jälkeen iho voi hetkellisesti punottaa – tämä riippuu täysin ihotyypistä. Kosmetologi voi laittaa kasvoille kevyen päivämeikin, mikäli haluat lähteä hoidosta siistillä meikillä. Toki iholle olisi parasta, mikäli loppupäivän voisi olla ilman meikkiä.

Mistä asioista kannattaa puhua hoidon aikana?

Kosmetologille kannattaa aina kertoa, mikäli kasvohoidossa on jokin sellainen kohta mistä et erityisemmin pidä. Yksi kasvohoidon tarkoitushan on rentoutua ja se on melko vaikeaa, mikäli joutuu kokemaan jotain epämiellyttävää. Tällainen tilanne voi esimerkiksi olla epäpuhtauksien käsittely mekaanisesti eli ihomatoraudalla. Jos mustapäiden puhdistus sattuu, kerro siitä ihmeessä hoitajalle. Tai jos kasvohoidossa käytetty höyrytys ahdistaa – siihenkin löytyy vaihtoehto.

 

Mitä kasvohoidosta voi odottaa?

 

Kasvohoitoja on todella monenlaisia. Peruskasvohoidoista aina ihotautilääkäreiden suorittamiin tehohoitoihin asti. Kosmetologin tekemissä kasvohoidoissa keskitytään ihon hyvinvoinnin lisäämiseen enemmän kuin nopeiden ja näyttävien tuloksien aikaan saamiseen. Hyvinvoiva iho näyttää kimmoisalta, hehkuvalta ja terveeltä. Näiden ominaisuuksien aikaansaamiseksi kosmetologilla on monia menetelmiä. Peruskasvohoidolla hoidetaan ihon kosteustasapainoa ja ravinnepitoisuutta, kun taas erikoislaitehoidoilla hoidetaan ihon kimmoisuutta, puhdistumista ja kosteutetaan tehokkaasti.

Kasvohoidosta voi siis odottaa ihon hyvinvointia. Jokainen hoito on aina sijoitus kasvojen ihon hyvinvointiin. Kosmetologin tekemä hoito imeyttää ihon tarvitsemat hoitoaineet tehokkaammin, monipuolisemmin ja nopeammin kuin kotona tehty ihonhoito. Ihonhoidon ammattilainen osaa valita tuotteet ja laitteet ihon tarpeen mukaan.

 

Mitä kasvohoidosta ei voi odottaa?

 

Kosmetologin tekemässä kasvohoidossa ei voi odottaa ihmeitä. Yhden hoitokerran ihmetuloksia ei ole olemassa. Niitä tekevät plastiikkakirurgit leikkaamalla. Kosmetologi pystyy saamaan näyttäviä tuloksia pitkäjänteisen hoitamisen tuloksena, mutta yksi hoito harvoin riittää pysyvään muutokseen.

Kosmetologi pystyy yhdellä hoitokerralla kirkastamaan ihoa esimerkiksi juhlia varten, mutta jos haluat pysyviä tuloksia, on kosmetologilla hyvä käydä säännöllisesti. Hyväkuntoiselle iholle ylläpitohoidoiksi riittää noin 2-3 kuukauden hoitoväli.

 

Hyvinvoivan ihon salaisuus on jokapäiväinen hoitaminen. Siksi kotihoitotuotteet kannattaa valita ammattilaisen ohjaamana. Ikävä kyllä apteekin perusvoide ei ole kasvojen iholle se paras tuote – kaukana siitä. Iho tarvitsee ravinteita hyvinvoinnin tueksi. Siksi kannattaa panostaa kunnollisiin hoitotuotteisiin. Ihon hoidossa niin kuin terveydessä yleensäkin ennaltaehkäiseminen on huomattavasti helpompaa kuin korjaaminen. Siksi kasvojen iho kannattaa puhdistaa joka päivä huolella, ravita ja rasvata laadukkailla tuotteilla, suojata auringolta ja kuoria säännöllisesti.

 

Löydät kasvohoito vaihtoehtoja täältä