3 vinkkiä yksityisen oppilaitoksen valintaan

Koulutusalan valinta on yksi elämän tärkeimpiä ja isoimpia valintoja. Toisille valinta on helppo, koska kyse on pitkäaikaisen haaveen toteuttamisesta, mutta toisille valinta vaatii pohtimista pidemmänkin aikaa.

Varsinkin silloin kun mietinnässä on yksityisen oppilaitoksen valinta on valintatilanteessa hyvä olla tarkkana. Yksityisissä oppilaitoksissa on paljon erilaisia toimijoita ja vertailu on ajoittain todella haastavaa. Yksityisissä oppilaitoksissa on paljon hyviä vaihtoehtoja, joista saat hyvän pohjan omalle ammatilliselle osaamisellesi, mutta sitten on ikävä kyllä niitä ei niin hyviäkin vaihtoehtoja olemassa. Haluamme auttaa sinua tekemään itsellesi hyvän valinnan, jotta tulevaisuutesi osaaminen lähtee kehittymään juuri oikeaan suuntaan.

Tässä 3 vinkkiä yksityisen oppilaitoksen valintaan.

  1. Vieraile oppilaitoksessa ennen päätöksentekoa. Ainoastaan vierailemalla oppilaitoksessa voit itse tehdä päätelmän siitä miten oppilaitoksessa toimitaan. Pääset itse näkemään muut opiskelijat aidoissa oppimistilanteissa, pääset tutustumaan oppilaitoksen henkilökuntaan ja pääset myös esittämään mieltä askarruttavia kysymyksiä suoraan oppilaitoksen henkilökunnalle. Vierailemalla pääset myös näkemään oppilaitoksen opiskelijoiden ilmeitä ja eleitä, jotka kertovat enemmän oppilaitoksen ilmapiiristä ja viihtyvyydestä kuin nettisivut tai keskustelupalstat.
  2. Tutustu huolella kiinnostuksen kohteena olevan tutkinnon sisältöön. Kaikki viralliset suomalaiset tutkinnot löytyvät osoitteesta eperusteet.opintopolku.fi  Valitse sieltä etsimäsi tutkinto ja perehdy sisältöön, jotta tiedät varmasti mitä olet kiinnostunut opiskelemaan. Suurimmat pettymykset koulutuksessa tulee usein siitä, että opinnot eivät sisällöllisesti vastaa opiskelijan odotuksia. Perehtymällä tarkasti siihen, mitä koulutuksessa opetetaan varmistat, että opinnot ovat juuri sinulle sopivat.
  3. Varmista rahoitus ja eri tukimuodot. Yksityinen koulutus on usein itse rahoitettava ja sen vuoksi kaikki koulutuksesta koituvat kulut on hyvä varmistaa etukäteen. Toisilla on yksi maksu, joka kattaa kaiken ja toisilla on erilaisia ja erisuuruisia maksuja koulutuksen aikana. Varmista myös etukäteen mitä erilaisia rahoituksen tukimuotoja sinulla on käytettävissä koulutuksen aikana.

Meille olet aina tervetullut tutustumaan. Esittelemme mielellämme opetustamme, tilojamme sekä toimintojamme. Otathan yhteyttä, jos haluat tulla tutustumaan toimintaamme.